In onze Sterrenbeelden op Vaas maken we uiteraard gebruik van de Sterrenbeelden, maar ook van de bijbehorende planeten. Deze planeten noemen we ook wel Heersende planeten.
Deze planeten versterken jou Sterrenbeeld.

Iedere planeet geeft een bepaalde drijfveer weer. In je horoscoop geven de planeten gezamenlijk informatie over je motivatie, beweegredenen of drijfveren. De verschillende planeten zijn vernoemd naar Griekse Goden uit de Griekse mythologie.

Het kan voorkomen dat er twee heersende planeten horen bij jou sterrenbeeld, in onze sterrenbeelden op vaas gebruiken we dan een van die twee.  

Hieronder noemen we sterrenbeelden, de heersende planeten en de Goden.

Waterman 20 januari t/m 18 februari Heersende planeet Uranus en ook Saturnus

Uranus

Ouranos (Uranus) was in de Griekse mythologie de oergod ( protogenos ) van de hemel. De Grieken stelden zich de hemel voor als een massieve koperen koepel, versierd met sterren, waarvan de randen afdaalden om te rusten op de buitenste grenzen van de platte aarde. Ouranos was de letterlijke hemel, net zoals zijn echtgenote Gaia (Gaea) de aarde was.
Saturnus is de god van de landbouw, de groei, oogst en de wijn. Hij draagt vaak een sikkel en/ of zeis bij zich.
Waterman is een van de weinige sterrenbeelden die twee heersende planeten heeft. Uranus, de planeet van de vrijheid, Jij hebt een dominante, autoritaire uitstraling, maar weet dit met de hulp van Uranus te verzachten. Saturnus geeft Waterman haar kracht en discipline.

Vissen 19 februari t/m 20 maart. Planeet Neptunus en Jupiter.

Neptunus

Neptunus is de God van de zee, de Golven en het stromende water. Ook is hij de God van Paarden en aardbevingen. Jupiter is de God van Lucht en de Donder. Ook is hij de koning van de Goden.
Ook Vissen heeft twee heersende planeten. Neptunus ondersteunt het fantasierijke, creatieve karakter van Vissen. Jupiter versterkt haar optimisme en vertrouwen in de toekomst.

Ram 21 maart t/m 19 april Heersende planeet Mars.

Mars is de God van de Oorlog en van de vruchtbaarheid. (de zoon van Jupiter)  
Ram staat bekend als de strijder onder de sterrenbeelden. Ze is vastberaden, intens en impulsief. Mars is de drijfveer achter Ram en geeft haar de kracht om met passie het leven dat zij voor ogen heeft na te streven.

Stier 20 april t/m 20 mei Heersende planeet Venus.
Venus is de Godin van de liefde.
Stieren zijn liefdevol en krijgen veel energie van behulpzaam, in balans en vindingrijk zijn. Venus geeft Stier haar charme, vriendelijke karakter en creatieve en erotische energie

Tweeling 21 mei t/m 20 juni Heersende planeet de Mercurius

Mercurius is de God van de Handel, winst en van de reizigers.
Mercurius staat het dichtst bij de zon en is de planeet van communicatie. Onder invloed van Mercurius, maakt Tweelingen graag verbinding met andere mensen en ervaringen. Tweelingen is constant op zoek naar antwoorden, zowel over haarzelf als de buitenwereld.

Kreeft 21 juni t/m 22 juli Heersende planeet de Maan.

Er is geen God vernoemd naar de maan (wel is er Selene, de maangodin).
Officieel is de maan geen planeet, maar het heeft van het hele zonnestelsel wel de meeste invloed op Kreeft. De maan kan bij iedereen invloed hebben op lichaam en geest, maar de kreeft voelt deze toch het meest. Door de maan kan de Kreeft zich goed inleven in de gevoelens van anderen, heeft ze een bovengemiddelde zelfreflectie én heeft ze een heel zorgzaam karakter. Kreeft is heel sociaal, maar net als de maan doorstaat ze verschillende fases.

Leeuw 23 juli t/m 22 augustus heersende planeet de Zon.

In het Grieks Helios (Helius)
Helios is de Zonnegod Hij brengt elke dag het licht naar de aarde met een glimmende wagen getrokken door gevleugelde paarden.

Let wel de zon is geen planeet, maar een ster. Het heeft in elk geval de meeste invloed op Leeuw. Leeuw straalt zelfvertrouwen charisma uit en is een geboren leider, en de zon versterkt die eigenschappen.

Maagd 23 augustus t/m 22 september Heersende planeet Mercurius.

Mercurius is de God van de Handel, winst en van de reizigers.
Maagd wil alles in haar leven analyseren en verklaren. Mercurius helpt haar ingewikkelde details te zien, haar algemene visie te vormen en logica achter dingen te begrijpen.


Weegschaal 23 september t/m 22 oktober Heersende planeet Venus.


Venus is de Godin van de liefde.  
Ook bij Weegschaal draagt Venus bij aan de innerlijke balans. De planeet houdt de Weegschaal in harmonie, beheerst en zachtaardig.

Schorpioen 23 oktober t/m 21 november Heersende planeten Pluto en Mars.

Pluto

Pluto is de God van de onderwereld
Mars is de God van de Oorlog en van de vruchtbaarheid. (de zoon van Jupiter)
Nog een sterrenbeeld dat twee heersende planeten heeft, is Schorpioen. Pluto zorgt ervoor dat Schorpioen zichzelf altijd wil verbeteren, terwijl Mars verantwoordelijk is voor haar onweerstaanbare karakter en vurige passie. Schorpioen blijft leergierig, mede dankzij deze planeten.

Boogschutter 22 november t/m 21 december Heersende planeet Jupiter.

Jupiter is de God van Lucht en de Donder. Ook is hij de koning van de Goden.
Jupiter helpt Boogschutter van nature optimistisch en ruimdenkend te blijven, om zo veel mogelijk over de wereld te leren. Dat kan een sterrenbeeld dat bekend staat om haar avontuurlijke en nieuwsgierige karakter goed gebruiken.

Steenbok 22 december t/m 19 januari Heersende planeet Saturnus.

Saturnus is de god van de landbouw, de groei, oogst en de wijn. Hij draagt vaak een sikkel en/ of een zeis bij zich.  
Steenbok is ambitieus en focust zich op de langere termijn. Saturnus versterkt haar discipline en verantwoordelijkheidsgevoel, om door hard te werken haar doelen te bereiken.