Voor de Sterrenbeelden op Vaas doe we verder niets met de elementen, toch willen we ze benoemen.
De vier elementen die we kennen zijn Vuur, aarde, lucht en water. Elk element vertegenwoordigd drie sterrenbeelden. Elk element heeft op zijn beurt ook weer eigenschappen die terug te vinden zijn in de bijbehorende sterrenbeelden.

Element Vuur:

Dit element heeft veel vuur in zich en is daardoor warmbloedig. Vuurtekens hebben een avontuurlijk temperament. Ze bezitten veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Verder houden ze ervan om een beetje te overdrijven en weten ze goed wat ze zelf willen. Ze zijn wel vrijgevig, zowel naar zichzelf toe, als naar anderen.
Bijbehorende sterrenbeelden zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter.

Element Aarde:

De eigenschappen van het aardeteken zijn realistisch, betrouwbaar en geduldig. Vaak heel vasthoudend.  Ze staan met beide benen op de grond, laten zich niet makkelijk van hun stuk brengen.
Ook houd ze niet van veranderingen, zijn koppig en houd zich graag vast aan gewoontes.
Bijbehorende sterrenbeelden zijn: Stier, Maagd en Steenbok

Element Lucht:

Vrijheid en onafhankelijkheid staan hoog in het vaandel bij het element Lucht. Ze is sociaal sterk, communiceert goed en is objectief. Ze zijn bewegelijk en snel van begrip, nieuwsgierig en geïnteresseerd. Ze houden van gezelligheid, toch hechten ze zich minder snel aan iets of iemand.
Bijbehorende sterrenbeelden: Tweeling, Weegschaal en Waterman.

Element Water:

Het waterteken neemt vaak een afwachtende en kwetsbare houding aan. Ze zijn gevoelig, kunnen zich goed inleven in andere mensen. Ondanks dat niet snel hun gevoelens laten zien zijn ze wel kwetsbaar. Hun stemming kan snel omslaan.
 Bijbehorende sterrenbeelden zijn: Kreeft, Schorpioen en Vissen.