Visvliet.com

Stapstenenspel “Wie is het snelst van de Zon naar de Aarde”


Je speelt dit spel van de Zon naar de Aarde. Het spel is simpel, zoals gebruikelijk begin je bij Start. Dan gooi of draai je met een dobbelsteen (voor meer info over dobbelsteen, klik hier) en vervolgens ga je het aantal ogen wat je gegooid hebt vooruit. Mocht je op een grote lila-achtige glinsterende stapsteen komen, dan zie je een tekst. Deze tekst kan een opdracht zijn. Deze opdracht voer je uit en vervolgens ga je door met het spel.
Halverwege het spel ligt een dam (een doorgang naar het weiland). Hier liggen geen stapstenen. Wij noemen dit de satellietbaan. Je kunt je spel vervolgen na deze oversteek.
Ben je als eerste bij de Aarde aangekomen, dan heb je gewonnen. Het is wel de bedoeling dat je met de laatste worp precies op de eindsteen uitkomt. Lukt dit niet dan tel je door de andere kant op en dobbel je opnieuw totdat het wel lukt.

Klik hier om de teksten met nummers van de stapstenen.

Wij wensen je veel plezier met dit Stapstenen Spel.

« »