Zoals al eerder is beschreven zou de Eise Eisinga Droomtocht een Social Sofa bankje bestellen. (klik hier)
Hiervoor is een oproep gedaan om hier een tekening voor te maken. Er werden niet zoveel tekeningen ingeleverd, maar toch wist het bestuur een compilatie te maken van deze tekeningen. Het ontwerp werd opgestuurd naar Social Sofa in Tilburg voor optekening.

Vanochtend rond half tien kwam de vrachtwagen het bankje brengen.
Toch weer iets om te vieren. De levering was eerst gepland op vrijdag, maar dit werd donderdag tussen tien en elf. Daarom werden gisteravond nog alle mozaïekers geïnformeerd.  Want ja het is toch best wel een bijzonderheid. Helaas kon niet iedereen hierbij aanwezig zijn.

Zoals boven gemeld werd de bank nog vroeger afgeleverd, voor negen uur stond de vrachtauto al in het dorp om de bank te leveren. Uiteraard waren er hulptroepen die wel konden helpen met lossen. Zo ook een aantal mozaïekers die er best wel zin in hadden, eerst maar eens voelen hoe zo een bankje zit.

De kooiaap van de vrachtvervoerder kon de bank tot in de deur opening krijgen.
Daarna moesten we het zelf zien te redden, en nu, geen nood er werden aan aantal pompwagens geregeld en zo kon de bank daad werkelijk de schuur van familie Boersema in worden gebracht. Daar werd hij ontmanteld van zijn plastic dekentje en nu klaar om met tegeltjes beplakt te worden.

De bank staat op een verhoging zodat er makkelijker betegeld kan worden. Ook zijn alle benodigdheden meegeleverd.
Er zijn inmiddels drie groepjes die zich hebben aangemeld om te mozaïeken, Zo is er een groepje onder leiding van Stien Sikkema, een groepje onder leiding van Yvonne Hiemstra en een groepje onder leiding van Sieta de Wit.
  Maar voor dat dat zover is zal er een workshop gevolgd worden, om toch de kneepjes van het vak te leren. Mocht je denken, dat vind ik ook leuk, meld je dan bij Hilly Gorter.

De aflevering was al een leuke happening, het mozaïeken zal zeker een feestje worden.  We wensen alle mozaïekers veel succes en zullen onze lezers zeker op de hoogte houden.