De Stichting Eise Eisinga heeft de laatste hand gelegd aan het informatiebord, nu zijn ze er helemaal klaar voor.  Voor Kern met Pit wel te verstaan.

Begin januari heeft de stichting zich aangemeld voor kern met Pit, met als doel een informatiebord en bewegwijzering te plaatsen.  19 januari is een gedeelte van het bestuur naar Slochteren geweest voor de aanmelding.  Naast de Stichting Eise Eisinga waren er uiteraard meerdere verenigingen en stichtingen met ideeën.
Het doel was een informatiebord plaatsen in ons dorp, met de nodige bewegwijzering. Als eerste moesten er ideeën komen, een enquête moest uitkomst bieden. Nadat de briefjes van de enquête opgehaald waren, kon begonnen worden met het uitwerken van de ideeën. Voor de bewegwijzering is de gemeente gevraagd om daarbij te helpen. Om geen wirwar van borden te krijgen is gekozen om dezelfde borden en palen te gebruiken als gemeente al heeft staan in ons dorp. Deze actie heeft de gemeente zelf voor hun rekening genomen. Hier is de Stichting erg gelukkig mee. De borden zullen nog voor het eind van het jaar worden geplaatst worden.

Daarna kon er gewerkt worden aan het idee van het infobord. Een frame naast de gebogen lantaarnpaal stationsweg/ Heirweg.  Deze paal was gebogen, zo ook de poten van het frame.

Gebogen poten met in het midden het embleem van de Stichting, een vliegende ster. Daarna was de vraag wat zetten we er op. Natuurlijk willen we alles benoemen. Zo hebben we naar ons idee ook alles genoemd. De plattegrond hebben we van Streetview. Deze moest bewerkt worden en ook geregeld besproken om zeker niets te vergeten. Op zoek naar een drukker kwamen we terecht bij Knapwurk in Burgum. Meedenkend en zeker meewerkend. Eigenaar Lammert de Jong heeft goed geholpen om de plattegrond zo te krijgen als het nu is. Afgelopen zaterdag was het zover en kon de plattegrond worden geplaatst. De gaatjes geboord en bevestigd.

Naast het plaatsen van de plattegrond, moesten ook de palen van de halvemaan, zonsverduistering en maansverduistering nog worden vastgezet met beton. Dus heeft de Stichting er maar een klusdagje van gemaakt.

Na dat alles was vastgezet, kon er nog even geproost worden op een goede afloop.

Binnenkort kan er gestemd worden op de projecten van Kern met Pit, dus ook op die van de stichting Eise Eisinga Visvliet.  Zodra dat zover is, laten we het weten.  

Origineel zie: Visvliet.com