Het is weer gehaald, de doelstelling van de stichting Eise Eisinga Visvliet voor Kern met Pit. De stichting deed voor de tweede keer mee met Kern met Pit. Deze keer voor 2020 was de doelstelling het maken van een bewegwijzering. Er is begonnen met een verzoek uit het dorp ideeën te krijgen.

Zie ook: https://visvliet.com/2020/04/01/verslag-ideeen-gevraagd-over-bewegwijzering-droomtocht-en-informatieborden-visvliet/

Eén van de dingen die er naar voren kwam door het dorp was dat de (vallende) ster terug moest komen. Ook een infobord op meerdere plaatsen werd vaak genoemd. Toch is er besloten om één bord te plaatsen en ook de bestaande bewegwijzering aan te passen met een verwijzing naar de objecten van de droomtocht. Voor meer info over het informatie bord zie de berichten op deze site.

https://visvliet.com/2020/11/09/vallende-ster-in-ons-dorp/
https://visvliet.com/2020/12/20/plattegrond-geplaatst/

Om de benodigde kosten bij elkaar te krijgen zijn de ondernemers uit ons dorp gevraagd of ze “betaald” op het info bord willen komen te staan. Hier is massaal positief gehoor aan gegeven. 

Afgelopen zaterdag was de presentatie, normaal is de presentatie in Slochteren in de grote zaal bij Landgoed Fraeylemaborg, nu was deze digitaal. Het hele bestuur achter elk hun eigen computer samen met de deelnemers van de andere projecten. Als eerste was het aan de nieuwe projecten om te vertellen wat hun plannen waren om de € 1000,00 van Kern met Pit op te strijken. Een 7 tal projecten waren hiervoor uitgenodigd. Daarna waren de deelnemers die voor het jaar 2020 hebben meegedaan. Hier zat ook de Stichting Eise Eisinga bij. Samen met de andere deelnemers van 2020 konden ze meedingen naar de provinciale hoofdprijs van €1500,00. Deze prijs is door de stichting in 2018 ook al in de wacht gesleept. Deze keer was het de dorpstuun uit Grootegast die er met de hoofdprijs vandoor ging. Voor de hoofdprijs moet je de meeste stemmen hebben en de jury moet jouw project het beste vinden. Helaas hebben ze niet bekend gemaakt hoeveel stemmen een deelnemend project had. Wel lagen het aantal stemmen dicht bij elkaar.

Namens de stichting Eise Eisinga dank voor het stemmen op ons project. Voor dit jaar moet onze stichting het doen met de gewonnen € 1000,00, ook daar zijn ze heel blij mee.
We waren als Visvliet voor het jaar 2020 weer een “Kern met Pit”.
Origineel zie: Visvliet.com